Arduino printjes

Naar aanleiding van de POCSAG-Arduino encoder (van N2RVQ, zie elders op deze site) is een opsteekprint voor de Arduino Uno (of een clone) ontworpen. De eerste batch printjes is al enige tijd binnen, maar door QRL-drukte en vakantie kwam het er gewoon niet van. Maar op deze reganachtige zondag heb ik dan toch het eerste prototype opgebouwd. En verdraaid: een pinnetje voor de PTT vergeten en een routing-foutje. Maar dat was gelukkig snel te verhelpen door een PTT-lijntje direct op de pullup-weerstand te solderen en door een draadbrug naar een niet gebruikte pin.

Arduino piggyback printje

Daarna op het gehoor even het TX-audio afgeregeld, en de encoder is nu op Arduino-formaat. De Uno doet het digitale deel, en enkele randcomponenten zijn netjes op het piggyback-printje ondergebracht.

Ook eens simpel met POCSAG aan de slag? Arduino’s zijn tegen schappelijke prijzen goed verkrijgbaar. De benodigde firmware staat op deze website als download ter beschikking en de printjes zijn beperkt voorradig tegen €9.95 per stuk. Neem hiervoor contact op met PE2KMV (email: mijn call @gmail.com)

Dit bericht is geplaatst in PE2KMV blog. Bookmark de permalink.